torsdag 2 februari 2012

Spotifylistan Januari 2012

Glad kyndelsmässodag på er. Januari är slut och det är dags att sammanfatta månadens spotifylyssnande.

Fahlmans Fik - Januari 2012

Listan inleds med soul från den andra sidan järnrdån med Michal Prokop och bandet Framus Five. Tjekoslovakisk skiva från 1968. Jag är svag för välproducerad storbandsmusik, så länge den går åt det popigare hållet, Två sådanna låtar finns med Exodus med Hank & Carol Diamon, inspelad på Motown, och Made In Paris med Trini Lopez.

Jag fick en ny favoritlåt med The Byrds den här månaden också - Lady Friend. Otroligt bra, och hela Younger Than Yesterday är fantastisk.

Lyssnade igenom en samling med musik från skivbolaget Chiswick och två låtar från den hamnade på listan. The Damneds Smash It Up och en av månadens bästa Romford Girls med Riff Raff. Finns ett par låtar till på listan från samma tid, The Speedies No Substitute, Fanzine Hero med Boomtown Rats och listan andra höjdpunk Jimmi B. Goode med The Eat.

Vuxenrocken är representerad av Boz Scaggs med två låtar från den fantastiska skivan Moments och Randy Newman med Political Science. Harry Nilsson kvalar väl nästan in där också med sin Turn Your Radio On.

Indiepopen representeras av ett par låtar från en samling Wetherbeat Scene 1988 - 1991. Jag har ingen aning om vad det är. Men Baby Doll Lounge och The Liddles var höjdpunkterna på den samlingen. Velocity Girl är ju en bra låt oavsett vem som gör den.

Mycket nöje

1 kommentar:

  1. Klart att Riff Raff är grymma, är ju Bragg ju. Chiswick FTW!

    SvaraRadera